Home | Psoriasis | Huismiddeltjes tegen psoriasis
psoriasis en huismiddelen

Huismiddeltjes tegen psoriasis

⏱ Leestijd: 4 minuten

Psoriasis is een vervelende chronische huidaandoening en bij elke persoon kan het verschillen hoe de aandoening zich ontwikkeld. De een kan er heel veel last van hebben, terwijl de ander maar een enkele plek heeft. Het is nog niet aan te wijzen waardoor psoriasis ontstaat, maar er zijn verschillende behandelingen die je in ieder geval kunnen helpen om de klachten en symptomen minder aanwezig te laten zijn.

Doordat psoriasis zich bij iedereen anders kan tonen en in verschillende gradaties te vinden is, is er geen behandeling die echt voor iedereen werkt. Het is daarom verstandig om goed met een arts of dermatoloog te overleggen over het behandelplan. Deze wordt aangepast aan jouw klachten en symptomen om zo de best werkende behandeling samen te kunnen stellen. Er bestaan natuurlijk ook huismiddeltjes tegen psoriasis, maar ook hiervoor geldt dat er niet een wondermiddel is dat voor iedereen werkt.

Nagels kort knippen en vaseline

Bij psoriasis heb je last van een ophoping van oude huidcellen die doordat er te snel nieuwe cellen aangemaakt worden achterblijven op je huid. Deze ophopingen kunnen zich tot plakkaten gaan vormen en als deze uitdrogen gaan ze barsten en zou het kunnen gaan jeuken. Het is verstandig als je hier last van hebt dat je je nagels kort knipt zodat je niet alles kapot krabt. Hier zal je psoriasis namelijk alleen maar erger van worden.

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Psoriasis Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over de vervelende huidaandoening Psoriasis!

Een van de huismiddeltjes tegen psoriasis is bijvoorbeeld vaseline. Dit is een vettige substanties die ervoor zorgt dat je huid goed gevoed en vettig blijft. Hierdoor voorkom je dat je huid gaat schilferen en kun je de dikke plakkaten voorkomen. Het is dan wel belangrijk dat je vaak genoeg smeert om alles goed vettig te houden.

Probeer de huismiddeltjes om de werkende te vinden

Naast de behandelingen bij een arts of dermatoloog zijn er ook bepaalde huismiddeltjes die je zelf kunt aanschaffen om te bekijken of het werkt voor jou. Het is bij deze huismiddeltjes zoals eerder vermeld, wel zo dat het niet voor iedereen hoeft te werken. Je zult dan gewoon een beetje moeten proberen of er iets tussen zit wat voor jou perfect werkt. Er zijn genoeg fora waar mensen met psoriasis hun ervaringen delen, dus een beetje online zoeken kan geen kwaad.

Door veel mensen met psoriasis wordt wel gezegd dat 1 van de huismiddeltjes tegen psoriasis dood zeezout is. Door een warm bad met dood zeezout te nemen, kun je de rode huid en de eventuele jeuk een heel stuk minder maken. Bij de meeste drogisterijen kun je wel dood zeezout halen en kun je het in ieder geval eens uitproberen. Wie weet is dit wel de manier voor jou om je psoriasis beduidend minder te maken.

Huismiddeltjes tegen psoriasis

Een ander huismiddeltje tegen psoriasis is Omega 3. De Omega-3 vetzuren zouden volgens sommige gebruikers goed zijn tegen psoriasis. Deze zijn in tabletvorm te verkrijgen en ook als je veel goede vis eet, krijg je veel Omega-3 binnen. Deze stof kan namelijk ontstekingen verminderen en het immuunsysteem verbeteren.

Wanneer je psoriasis mild tot gemiddeld is, kan een crème waar Mahonie in verwerkt zit ook een hele goede uitwerking hebben op de aandoening. Er moet dan 10% van het Mahonie kruid in verwerkt zijn voordat het echt effectief kan zijn. Zo’n zalf mag alleen op de plekken zelf aangebracht worden en het is verstandig om je arts om advies te vragen of de zalf geschikt is voor jou.

Probiotica tegen psoriasis

Het laatste simpele huismiddeltje tegen psoriasis is Probiotica welke je immuunsysteem kunnen helpen sterker maken. Het zijn bacteriën die goed zijn voor je lichaam en deze zitten voornamelijk in yoghurt en speciale supplementen. Door Probiotica in te nemen zou je volgens sommige gebruikers de symptomen van je psoriasis een heel stuk minder kunnen maken. Een van de bekendste drankjes met Probiotica is Yakult en deze zijn niet alleen goed voor maag en darmen, maar kunnen ook helpen tegen psoriasis.

Vijf veelgestelde vragen over huismiddeltjes tegen psoriasis

Is er een huismiddeltje tegen psoriasis dat voor iedereen werkt?

Aangezien psoriasis bij iedereen in andere vormen en mate kan voorkomen, is er niet 1 huismiddeltje wat voor iedereen goed werkt. Het is dus even onderzoeken wat het beste voor jou werkt om je klachten te verminderen. Je kunt ook je arts om advies vragen of er huismiddeltjes zijn die jou kunnen helpen de klachten nog sneller en beter onder controle te krijgen.

Helpt dood zeezout tegen psoriasis?

Bij sommige mensen met psoriasis is dood zeezout een hele effectieve manier om de symptomen van psoriasis te verminderen. Dit werkt het beste als je een bad met dood zeezout neemt. Het is alleen niet met zekerheid te zeggen of het bij jou ook werkt. De enige manier waarop je daar achter komt, is door het uit te testen.

Is het nemen van Probiotica aan te raden om psoriasis minder te maken?

Probiotica zijn vriendelijke bacteriën die je kunnen helpen je immuunsysteem te verbeteren. Aangezien psoriasis ook met het immuunsysteem te maken heeft, kan het geen kwaad om Probiotica in te nemen. Of het echt een wondermiddel voor jou gaat zijn, hangt af van hoe je lichaam en psoriasis erop reageert.

Zijn er ook voedingsstoffen die kunnen helpen psoriasis te verminderen?

Onderzoek heeft uitgewezen dat Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en zouden dus in principe geschikt zijn om de klachten van psoriasis te verminderen. Omega-3 kun je in tabletvorm krijgen, maar deze vetzuren zijn ook in goede vis te vinden. Door dus een beetje meer vis te eten, kun je al grotendeels genoeg Omega-3 binnenkrijgen om je psoriasis klachten minder te maken.

Heeft iedereen met psoriasis het in dezelfde mate?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die zich bij iedereen die het heeft anders kan tonen. De een heeft er heel veel last van en de ander juist niet. Dit maakt het ook zo’n moeilijk behandelbare aandoeningen. Wat voor de een werkt, werkt misschien voor de ander niet.

Wil je leren hoe je jouw psoriasis effectief kan bestrijden?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Psoriasis Handboek!

  • 50+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over psoriasis. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De meest gestelde vragen over psoriasis

De meest gestelde vragen over psoriasis

Er bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over psoriasis. Door deze veelgestelde vragen over psoriasis kom je er meer over te weten en kun je beter je plaques aanpakken. Wat is psoriasis? Psoriasis is een chronische huidaandoening die zich uit in rode...

Do’s: wat kun je zelf doen bij psoriasis

Do’s: wat kun je zelf doen bij psoriasis

Psoriasis is een erg vervelende huidaandoening waar je veel last van kunt hebben. Niet alleen kunnen de vlekken jeuken of pijn doen, maar mensen schamen zich er ook wel eens voor. Zeker wanneer deze plaques op plekken zitten die goed zichtbaar zijn. Het kan...

Don’ts: wat moet je niet doen als je psoriasis hebt

Don’ts: wat moet je niet doen als je psoriasis hebt

Als je last hebt van psoriasis wil je er natuurlijk alles aan doen om de vlekken te laten verdwijnen en om zo min mogelijk last van jeuk en pijn te hebben. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen die kunnen helpen, maar er zijn helaas ook genoeg dingen...

“Wow! Alles wat ik nodig had om mijn Psoriasis te verminderen in één compleet e-book!”

Psoriasis Handboek bevat 50+ pagina’s vol info, tips en tricks over Psoriasis!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze meer te weten komen over jouw psoriasis?
  • Heb je van alles geprobeerd om er vanaf te komen maar lijkt niets te helpen?
  • Wil je alle bewezen effectieve manieren ontdekken om psoriasis te bestrijden?
  • Wil je ontdekken welke methodes en manieren je vooral niet moet proberen?
  • Wil je je jouw psoriasis voortaan structureel en effectief verminderen?

Herken je één van deze punten? Dan is het Psoriasis Handboek perfect voor jou.
50+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!